top of page
  • Foto van schrijverKoen Demeulemeester

Ontdek Ons Biermenu: Een Diepgaande Blik op "Bij Koen en Marijke"


local beer as there are many on our menu
Noir De Dottignies

In het hart van Brugge, bekend om zijn rijke biercultuur, onderscheidt "Bij Koen en Marijke" zich met een zorgvuldig samengesteld biermenu dat zowel lokale bierliefhebbers als veeleisende bezoekers aanspreekt. In deze blog duiken we diep in ons unieke bierassortiment, belichten we de uitzonderlijke keuzes en bespreken we de filosofie achter onze selectie, grotendeels samengesteld door Marijke.


Een Passie voor Lokale Ambachtelijke Bieren

Ons biermenu viert de lokale ambachtelijke brouwerijen die het hart vormen van de innovatie in bierbrouwen. Marijke kiest met zorg voor bieren die niet alleen de rijke brouwtradities van België vertegenwoordigen, maar ook de grenzen van het traditionele brouwen verleggen.


Door ons te richten op kleine, lokale brouwerijen, ondersteunen we niet alleen de regionale biergemeenschap, maar bieden we onze gasten ook een authentieke smaakervaring die direct verbonden is met de lokale cultuur.


Een Dynamisch en Zorgvuldig Geselecteerd Aanbod

Het biermenu van "Bij Koen en Marijke" is bewust compact en wisselt regelmatig. Marijke gelooft dat een uitgebalanceerd en zorgvuldig samengesteld aanbod belangrijker is dan een uitgebreide lijst met honderden bieren. Dit beleid zorgt ervoor dat we altijd vers en spannend blijven, en dat onze gasten bij elk bezoek nieuwe smaken en stijlen kunnen ontdekken. Dit varieert van robuuste stouts en aromatische IPA's tot verfrissende saisons en complexe zuurbieren.


Overwegend Lokaal met Af en Toe een Internationale Uitschieter

Hoewel onze focus voornamelijk ligt op lokale bieren, voegt Marijke af en toe een bijzonder internationaal bier toe om de diversiteit te vergroten. Deze zeldzame internationale bieren worden gekozen omdat ze een interessante aanvulling vormen op onze overwegend lokale selectie, en bieden onze gasten de kans om wereldwijde brouwstijlen te proeven die voldoen aan onze hoge kwaliteitsnormen.


Perfect Gepairde Bieren

Onze bieren worden niet alleen geselecteerd op hun stand-alone kwaliteit, maar ook op hoe goed ze samengaan met de gerechten op ons menu. Marijke streeft ernaar om de eet- en drinkervaring te verrijken met elke pairing, waarbij ze bieren kiest die de smaken van de gerechten versterken. Of het nu gaat om een licht Belgisch blond bier bij een verfijnd visgerecht of een rijke Belgische dubbel bij een stevig vleesgerecht, elke combinatie is bedoeld om de culinaire ervaring te verheffen.


Conclusie

"Bij Koen en Marijke" is meer dan gewoon een restaurant; het is een bestemming waar de liefde voor lokaal ambachtelijk bier en verfijnde gastronomie samenkomen. Onder de deskundige leiding van Marijke biedt ons biermenu een exclusieve kijk op de bruisende lokale biercultuur, met zorgvuldig gekozen internationale toevoegingen die de smaakpapillen prikkelen. Elk bezoek belooft nieuwe smaken en ontdekkingen, waardoor ons restaurant een must-visit is voor iedereen die van bier en eten houdt.

6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page