top of page

Er is een plek als thuis

Welkom bij Bij Koen en Marijke, jouw bestemming in het historische hart van Brugge voor een hartverwarmende eetervaring die voelt als thuis. Ons geliefde etablissement, voorheen bekend als In't Nieuw Museum, heeft een nieuwe naam aangenomen die onze toewijding weerspiegelt om elke gast het gevoel te geven dat hij deel uitmaakt van onze familie. Genesteld in het bruisende centrum van Brugge, bieden wij een authentieke eetervaring verrijkt met Belgische traditie en de beste lokale ingrediënten.

Onze toewijding aan culinaire uitmuntendheid komt tot uiting in onze inkooppraktijken, waarbij we vlees, groenten en kruiden uitsluitend betrekken van lokale boerderijen binnen een straal van 100 km rond Brugge. Dit zorgt ervoor dat elk gerecht, van onze sappige houtgestookte steaks tot onze levendige, vers geplukte groenten, een toonbeeld is van de versheid in het hoogseizoen en onze gemeenschap ondersteunt. Ons menu is een eerbetoon aan het rijke culinaire erfgoed van België, bereid met oog voor duurzaamheid.

Stap binnen bij Koen en Marijke en word begroet door de rustieke elegantie van onze interieurs en het uitnodigende geknetter van onze houtgestookte grill. Onze eetruimte is perfect ontworpen voor comfort en dierbare bijeenkomsten, waardoor het een ideale setting is voor zowel romantische diners als familiemaaltijden.

Ontdek onze selectie zorgvuldig samengestelde lokale Belgische bieren, zorgvuldig uitgekozen door Marijke om de robuuste smaken van onze gerechten perfect aan te vullen. Met de expertise van Koen op de grill en onze uitzonderlijke selectie dranken wordt elk bezoek een gevierd kenmerk van onze eetervaring. Onberispelijke service en oprechte gastvrijheid wachten op u, of u nu bij ons komt voor een informele maaltijd of een speciaal feest.

Centraal gelegen in Brugge is Bij Koen en Marijke meer dan alleen een restaurant: het is een bestemming waar elke maaltijd een viering is van de eenvoudige geneugten van het leven. Onze transformatie van In't Nieuw Museum naar Bij Koen en Marijke symboliseert onze evoluerende reis met behoud van de essentie die onze gasten altijd hebben gekoesterd.

Kom naar Bij Koen en Marijke, een van de beste culinaire hoogstandjes van Brugge, perfect voor wie waarde hecht aan dineren in een omgeving die aanvoelt als thuis. Ervaar buitengewone maaltijden die blijvende herinneringen creëren, waarbij elk bezoek een warme herinnering is aan de geneugten van lekker eten en echt gezelschap.

Koen and Marijke, a couple, sweetly nestled in the back of a van, in a black and white wedding photo.

Ons Verhaal

Maestro of Flames

Koen Demeulemeester

Met de vlam in de pijp

 

Stap binnen in de bruisende ambiance van Bij Koen en Marijke in Brugge, waar onze open haard niet alleen als decoratief element fungeert, maar ook als kloppend hart van ons restaurant. Meesterlijk bemand door Koen, onze Maestro of the Flames, transformeert de open haard koken van gewoon naar buitengewoon: een betoverende weergave van vonken, vlammen en culinaire passie, allemaal georkestreerd door Koens deskundige handen.

Elk gerecht dat uit onze open haard tevoorschijn komt, getuigt van het kunstenaarschap van Koen, met een perfecte verkoling en een delicaat rookgefluister dat de smaken verdiept en verrijkt door de dans van de vlammen. Deze beproefde werkwijze, gecombineerd met de innovatieve technieken van Koen, transformeert eenvoudige ingrediënten tot bijzondere culinaire creaties. Dineren bij Bij Koen en Marijke is meer dan een maaltijd; het is een meeslepende reis die gasten uitnodigt om getuige te zijn van de magie van hun maaltijden die van vlam tot bord worden bereid, wat een unieke gastronomische ervaring in Brugge biedt.

Onder de warme gloed en het knetterende geluid van het vuur is dineren in ons restaurant niet alleen maar eten; het is deelnemen aan een boeiend culinair optreden waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Ga met ons mee naar Bij Koen en Marijke voor een eetervaring waarbij elk bezoek een levendig spektakel van vuur en smaak wordt, uniek gedenkwaardig en authentiek Brugge.

Chef Koen of 'Bij Koen en Marijke', with a full beard and suspenders, stands among guests in his restaurant.
Smiling Marijke from 'Bij Koen en Marijke' holds up a glass of beer with a rich head, in a floral dress.

Guest Experience Guru

Koen Demeulemeester

"Crafting Your Pint of Happiness"

Maak kennis met Marijke, onze gewaardeerde Guest Experience Guru bij Bij Koen en Marijke, gelegen in het bruisende hart van Brugge. Meer dan alleen bier schenken, creëert Marijke onvergetelijke ervaringen, pint voor pint. Haar uitzonderlijke talent om het perfecte brouwsel te combineren met de smaakvoorkeuren van elke gast, verandert elk bezoek in een levendige viering van hop en geluk.

Of je nu zin hebt in een stevige stout of op zoek bent naar de verfrissing van een licht biertje, Marijke is toegewijd om je smaakpapillen te begeleiden op een opwindende reis van smaken. Onder haar deskundige zorg wordt elke slok een ontdekking van nieuwe smaken, waardoor u in een staat van pure gelukzaligheid terechtkomt. Bij Bij Koen en Marijke belooft elk bezoek meer dan alleen een maaltijd: het is een volledige zintuiglijke ontmoeting met de beste Belgische bieren, elk persoonlijk samengesteld om uw eetervaring compleet te maken.

Ga met ons mee op een eetavontuur waarbij de expertise van Marijke het plezier van uw maaltijd vergroot, waardoor elk moment in ons restaurant niet alleen heerlijk is, maar ook uniek onvergetelijk. Ervaar de beste Belgische gastvrijheid en brouwtraditie hier bij Bij Koen en Marijke, waar elk bier een verhaal vertelt en elke slok een feest is.

bottom of page